Gehandicapte kinderen

Begeleiding en activeren van meervoudig gehandicapte kinderen

Binnen onze praktijk begeleiden en activeren wij (meervoudig) gehandicapte kinderen ook wel EMB kinderen genoemd: Ernstig Meervoudig Beperkt.
Ton is hierin specialist: sinds 2007 behaalt hij, samen met de verschillende ouders en kinderen, prachtige resultaten.

Vorm en inhoud.
Meedenkend met de ouders wordt een zorgplan opgesteld met de wensen en mogelijkheden. Dit plan kan op ieder moment bijgesteld worden, op aangeven van de ouders.

Door middel van spel – oefening klinkt zo zwaar- wordt het kind gestimuleerd om te leren en te bewegen. Gedurende de sessie wordt gebruik gemaakt van diverse technieken om lichamelijke en geestelijke vooruitgang te bewerkstelligen. Hierbij is het maken van contact essentieel: voor een kind met een handicap is het belangrijk te leren ‘een knopje’ om te zetten en binnen de beperkte mogelijkheden bewegingen en handelingen uit te voeren. Daar zijn tal van trucjes voor die wij het kind leren.

Daarnaast proberen we speelse oefeningen samen met de ouders in te bouwen in het dagelijks leven, wat bijdraagt aan het lichamelijk en geestelijk welzijn van het kind. De kinderen gaan aanzienlijk vooruit in hun kleine en grote motoriek en in hun sociale vaardigheden. Indirect laat dat effecten zien in de omgang met volwassenen, vriendjes en schoolresultaten.

Aanvullend kan een sessie massage of triggerpointtherapie bevatten.

Duur en plaats.
Behandeling vindt altijd plaats in de huiselijke omgeving en minimaal 1 maal per week 1 uur.

Het gebruik maken van de huiselijke omgeving heeft meerdere redenen:

  • De behandelaar heeft u als ouder vaak nodig voor de communicatie tussen kind en behandelaar. U kent uw kind het beste en pikt signalen sneller op. Dit is alleen in de beginfase. Daarna is het raadzaam dat de ouders zich afzijdig houden – uw kind wordt anders teveel afgeleid.
  • Uw kind wordt al ‘van hort naar her’ gesleept in andere situaties. Thuisbehandeling is voor u en het kind prettiger – de omgeving voelt vertrouwd en geeft rust.

Uit ervaring adviseren wij minimaal tweemaal in de week te behandelen: resultaat wordt sneller behaald én blijft langer effectief voor uw kind.

Ton is ook veelvuldig, als vrijwilliger, aanwezig in het kinderdagverblijf Zomerkind gelegen in Nieuw-Beijerland.

Hier helpt hij mee om de kinderen te activeren, maar ook eventueel aanpassingen te verrichten aan oefenmaterialen zoals sta-tafels en rolstoelen.

Tevens wordt hier gebruik gemaakt van de Innowalk, een revolutionair trainingsapparaat voor mensen die niet zelfstandig kunnen lopen

Zie ook www.zomerkind.nl en www.madeformovement.com/products/innowalk

Wij bieden de mogelijkheid om uw kind te begeleiden en te activeren door middel van een Persoonsgebonden budget (PGB) of een freelance-overeenkomst.

Wilt u meer weten over de vorm en inhoud?

Bel of mail dan geheel vrijblijvend met onze Triggerpointcoach Ton van der Winden. 0649736627

Of kom eens vrijblijvend langs met uw kind bij het kinderdagverblijf Zomerkind.Contact.