Massage

De sportmasseur

Bent u op zoek naar een goede masseur? Ton is gediplomeerd sportmasseur met een licentie van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (N.G.S). Deze kennis wordt aangevuld met de ervaring op het gebied van triggerpoint-therapie en fysiotherapie. Behandelingen geven wij in de praktijk in Nieuw-Beijerland. Wilt u meer informatie over onze massages of een afspraak maken? Kijk dan bij Contact en bel of mail Ton.

De sportmasseur
Onze taak als sportmasseur is het voorkomen en behandelen van (sport)blessures. De opleiding zorgt voor kennis van het menselijk lichaam in het algemeen en het bewegingsapparaat in het bijzonder. Wij maken dan ook deel uit van de totale sportgezondheidszorg, samen met fysiotherapeut en sportarts.

Een goede begeleiding, een serieuze warming-up, tapen en bandageren voorkomen veel blessureleed.
Het takenpakket van de sportmasseur is dan ook veelzijdig:

  • Sportmassages en ontspanningsmassages geven.
  • Medical tapes, sporttapes en bandages aanleggen.
  • Het geven van eerste hulp bij sportongelukken (EHBSO).
  • Advisering ten behoeve van blessurepreventie , waaronder trainingsopbouw en sporthervatting

Sport- en ontspanningsmassages
Sportmassage wordt toegepast om vermoeidheid, het directe gevolg van een lichamelijke inspanning, terug te dringen. De afvalstoffen, die pijn of kramp veroorzaken, worden uit de spieren gemasseerd. De stofwisseling wordt hierdoor positief beïnvloed en het herstelproces versnelt. Sportmassage wordt ook gebruikt om spieren voor een sportprestatie te activeren, als onderdeel van de warming-up. Het lichaam zal beter presteren, met minder kans op een blessure. Een derde positief effect is psychische en lichamelijke ontspanning. Ook dit draagt bij aan een sneller herstel.

Een ontspanningsmassage doet precies wat de naam zegt: zorgen voor rust en totale ontspanning. Deze massagetechniek is niet bedoeld voor de behandeling van (chronische) pijn of blessures. Het is een gladde, zachte stijl van massage, die zorgt voor een betere doorbloeding en soepeler spieren. Het bewerkt de oppervlakkig gelegen spieren en andere buitenste lagen van het lichaamsweefsel. Een ontspanningsmassage gaat over de tijd die je jezelf gunt om je te laten verwennen. Voel je jezelf wel eens uitgeblust of vermoeid? Heb je last van pijnlijke en verkrampte spieren na een zware werkweek? Dan is een ontspanning massage erg geschikt. Maar ook als je verder prima in je vel zit, kan een ontspanningsmassage erg prettig zijn.

Vaak wordt de sportmasseur als vertrouwenspersoon beschouwd. Voor al onze dossiervorming en klantcontacten geldt daarom geheimhouding. Niet alleen uit professionaliteit, maar ook op basis van diverse wetgeving.
Onze behandelingen vinden plaats in rustige en comfortabele praktijkruimtes, eventueel met een verwarmde behandeltafel en muziek op de achtergrond. Bij een massage vindt altijd een intake plaats. Tijdens deze intake registreren wij een aantal gegevens volgens een standaard N.G.S. protocol. Hiermee verzamelen we sport-, blessure,- en algemene gegevens. Aanvullend volgt een houdingsinspectie van het lichaam. Beide stellen ons in staat uw behandeling zo effectief en prettig mogelijk te maken. Indien nodig stellen we een behandelplan op of verwijzen we u door naar een specialist.

Medical tapes, sporttapes en bandages aanleggen
Als sportmasseurs zijn wij opgeleid om uw spieren en gewrichten te tapen. Zwakke knieën, verzwikte enkels en overstrekte ellebogen zijn alledaagse voorbeelden van blessures. Het doel van elke tape is om preventief, therapeutisch of als nazorg de gevolgen van de blessure te verminderen. Voor alle tapes bepaalt de historie, plek en gradatie van de blessure de wijze van aanbrengen en materiaalkeuze.

Een sporttape kunnen we aanleggen voorafgaand aan een sportprestatie. Deze tape is een witte klevende en niet elastische tape op linnenbasis en wordt achteraf verwijderd. Een bandage is een elastisch kleefpleister met een hypoallergene kleeflaag en wordt meestal gebruikt in combinatie met sporttape. Bandages zijn van sterk materiaal en zowel in de lengte als breedte elastisch. Nog steeds een bruikbare techniek maar er is inmiddels een betere.

Medical tape is veelzijdiger. Dit is een ‘intelligente’, genezende tape met herstellende en pijnverzachtende eigenschappen en blijft 5 tot 6 dagen zitten. De tape kan dagen vooraf aan een sportprestatie worden aangelegd en zo herstel en prestatie sterk verbeteren. Zie Medical Taping Concept