5,4 miljoen ziektedagen door migraine’

5,4 miljoen ziektedagen door migraine’

Één van de chronische klachten die zeer goed kunnen worden behandeld door Triggerpointtherapie is migraine.

Na gemiddeld 3 behandelingen nemen patiënten al duidelijk verbetering waar. De hoeveelheid behandelingen hangt af van de duur van uw klacht: heeft u de migraine pas 2 jaar of al 20 jaar? Sommige patiënten zijn al na twee behandelingen enorm positief verrast door het (blijvende) verschil.

De ervaring leert dat u na gemiddeld 10 behandelingen pijnvrij bent. Maar soms ook na 5 al.

‘Een hoop geld’ denkt u.

Eens. Daarom stellen wij u graag de vraag; ‘Als u nu voor ongeveer € 300,- uw migraineklachten kunt afkopen, zou u dat doen?’

De meeste mensen zouden dit direct doen. Migraine afkopen kan helaas niet. Maar veel mensen worden wel vaak volgepropt met zware medicijnen bij de pijnpoli. Dat noemen wij geen behandelen. Dat is onderdrukken! En ook dat kost geld, tijd, ziektedagen en frustratie als het geen resultaat geeft.

Komt u bij Ton, dan komt u bij een specialist in Triggerpointtherapie. Een expert die niets anders doet dan chronische klachten behandelen.

Hij behandelt uw klachten én traint hij u in het gezond blijven. En daarmee weet u gelijk wat u krijgt – resultaat!

Nieuws m.b.t. migraine.Bron: Gezondheidsnet.nl

Nederlanders melden zich elk jaar gezamenlijk 5,4 miljoen dagen ziek door migraine. Dat komt neer op een kostenpost van 1,7 miljard euro.

Dat heeft de Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten(NVvHP) becijferd. De vereniging houdt donderdag een congres voor bedrijfsartsen over dit onderwerp. Per jaar verzuimen vrouwen 3,3 miljoen dagen en mannen 2,1 miljoen. Migraine is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie een van de twaalf meest invaliderende aandoeningen. Naar schatting 1,5 tot 2 miljoen Nederlanders heeft last van migraine.

In een derde van de gevallen wordt de ziekte aanvankelijk niet herkend. Dat komt volgens hoofdpijnneuroloog Emile Couturier doordat zowel patiënten als huisartsen de symptomen niet herkennen. ”Artsen hebben lange tijd hoofdpijn niet interessant gevonden. Het werd gezien als ‘vrouwenkwaaltje’, men moest maar een paracetamol slikken en dat was het.’’

Volgens Couturier is dat ook de reden waarom veel mensen niet naar de huisarts gaan. ”Ze denken dat het nu eenmaal bij het leven hoort en dat er niets aan te doen is.’’ Volgens de neuroloog is migraine de laatste jaren steeds beter te behandelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *