• Behandeling meervoudig gehandicapte kinderen

  Behandeling meervoudig
  gehandicapte kinderen

  Binnen onze praktijk begeleiden en activeren wij (meervoudig) gehandicapte kinderen. Ton is hierin specialist: sinds 2007 behaalt hij, samen met de verschillende ouders en kinderen, prachtige resultaten.

 • Triggerpoint

  Triggerpoint

  Triggerpoints zijn kleine spierkrampjes in het spierweefsel, die aanvoelen als kleine verhardingen. Ze zijn heel gevoelig als je er op drukt. Meestal geven ze een scala aan klachten en vaak niet op de plek waar de triggerpoint zich manifesteert, maar in nabij gelegen zenuwbanen en lichaamsdelen.

 • Sportmassage

  Sportmassage

  Onze taak als sportmasseur is het voorkomen en behandelen van (sport)blessures. De opleiding zorgt voor kennis van het menselijk lichaam in het algemeen en het bewegingsapparaat in het bijzonder. Wij maken dan ook deel uit van de totale sportgezondheidszorg, samen met fysiotherapeut en sportarts.

Optimasport

Elk lichaam is hetzelfde. En elk lichaam is anders.

Bij OptimaSport kan iedereen terecht. Jong en oud, man en vrouw, gezond en met een beperking. Topsporters en recreanten. Gezond worden en gezond blijven, daar helpen wij bij. Het is tijd voor minder pijn, ontspanning en jezelf.

Een massage, triggerpoint-therapie of medical tape – het helpt allemaal bij stress, blessures en chronische pijn.
We behandelen en geven advies. Waar een andere therapeut het opgeeft, pakken wij het op.

Wij doen meer, u kan meer!

Massage herstelt spier ook van binnenuit
Bron: nu.nl

Een korte massage van ongeveer tien minuten helpt ontstekingen in spieren tegen te gaan.

Dit is niet alleen goed nieuws voor sporters, maar ook voor mensen met een aandoening als artritis of dystrofie.

Dat stellen onderzoekers van de Canadese McMaster University. Van massage was allang bekend dat het uitkomst biedt bij spierspanning en -pijn.

Dit onderzoek gaat een stapje verder: massage blijkt nu ook invloed te hebben op ontstekingsreacties in de spiercellen. Daarnaast stimuleert massage de spiercellen tot het aanmaken van meer mitochondria, dit zijn een soort energiecentrales van de cel.

Onderzoek

"Het nieuwe van deze studie zit hem vooral in het feit dat er nog nooit eerder naar het effect van massage in de spier is gekeken", legt onderzoeker Justin Crane uit. "We laten nu zien dat massage de ontstekingsreactie van de spiercel vermindert. Daarom is massage een goede manier om te herstellen van een blessure."

Voor het onderzoek moesten 11 mannen van halverwege de 20 net zo lang (minimaal 70 minuten) fietsen tot ze niet meer konden. Vervolgens werd een been gedurende tien minuten gemasseerd. Daarna bleek dat de hoeveelheid ontstekingen in de spiercellen beduidend minder was in het gemasseerde been.

Pijnstiller

Crane was verrast dat zo'n korte massage een dergelijk groot effect kon bewerkstelligen. Het lijkt er volgens hem zelfs op dat massage hetzelfde doet als bepaalde pijnstillers. De studie is een eerste stap in de richting van nieuwe therapieën voor allerlei spieraandoeningen.

 
Optimasport © 2011
Hosting en design door Webzz